divendres, 1 d’octubre del 2010

El 29-S a Santa Perpètua de Mogoda

El dia de vaga a Santa Perpètua de Mogoda va arrencar a primera hora del matí, moment en el qual molts dels camions que es dediquen al transport de mercaderies van trobar-se l’entrada al CIM Vallès, centre logístic de mercaderies, bloquejada pels piquets dels sindicats de la UGT i CCOO.
Els piquets dels sindicats es trobaven al CIM Vallès des de les 12 de la nit i van començar a bloquejar-ne l’accés. En les primeres hores del matí, els camions de mercaderies no van poder accedir al CIM a causa del bloqueig dels piquets i es van començar a acumular fins que, de tant en tant, els piquets en deixaven passar uns quants, acord al qual havien arribat amb la policia. Tret d’aquestes hores, l’activitat dins el CIM va ser inexistent. Els camions que habitualment circulen dins del centre logístic, i les empreses que operen en aquest centre no van dur a terme la seva tasca. Això oferia la inusual imatge d’un CIM molt parat i desert.
“Estamos aquí como gilipollas” es lamentava un dels piquets de la UGT que es trobava vigilant l’entrada al CIM Vallès per la carretera de Caldes. El motiu d’aquesta afirmació es devia a què els piquets només havien bloquejat una de les entrades del CIM, cosa que va fer que algun dels camions poguessin accedir al centre a través de l’altre entrada, d’hora al matí.
A mesura que el dia passava, els piquets van desplaçar-se cap a dins del poble; mentre dos o tres d’ells continuaven en un dels accessos al CIM. Dos dels piquets explicaven que es quedarien allà fins les 6 o 7 de la tarda, hora en què no hi ha activitat.
Un grup de piquets davant del Banc de Sabadell
Dins el poble, l’aparença era la d’un dia festiu amb la diferència que les botigues tancaven i obrien per temor als piquets. "Des de les 9.30 del matí, els piquets han passat tres vegades i hem tancat abans que arribessin. A la tarda ja no obrirem" comentava una de les comerciants que havia sortit al carrer a veure què feien els manifestants. Cal destacar que algun comerç i un dels bancs del poble van resistir-se a tancar, el que va fer que els piquets actuessin més bruscament que en els altres casos.
La jornada de vaga va acabar a primeres hores de la tarda. Moltes de les botigues van tornar a obrir i es va restablir la normalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada